Один з найкращих та найпопулярніших сортів кабачка «Колдун» – сорт ранньостиглий, має вегетаційний період 42-45 діб (плодоношення – 63 дні), вирощується на легких родючих ґрунтах. За дотримання всіх агротехнічних вимог врожайність становить 50-60 т/га.
Плоди циліндричної форми, у технічній стиглості білі, у біологічній – набувають кремового відтінку. Маса кабачка – 350 г, довжина – 15-20 см, діаметр – 5-7 см. Плоди використовуються у кулінарії, також придатні для консервування.
Кабачок має кущову форму, відносно стійкий до борошнистої роси. До особливостей сорту «Колдун» відноситься велике навантаження рослин зав'яззю. Зазначається дружня віддача врожаю. Перший урожай збирають у межах 15-20 т/га. Транспортабельність у сорту хороша, лежкість через 10 днів становить 90%.
Кабачки вирощуються на некислих ґрунтах з умовою дотримання сівозміни. Оптимально підійде пухкий, водопроникний ґрунт. Попередниками можуть бути будь-які коренеплоди, помідори, картопля. Умови культивування – відкритий ґрунт та під плівкою. Вирощувати кабачок «Колдун» можна посівом у ґрунт або через розсаду.
Рослина теплолюбна, тому важливо висаджувати її у відкритий ґрунт лише тоді, коли не буде загрози поворотних заморозків та різких похолодань. Схему посадки дивіться на упаковці, відстань між лунками має бути не менше 60 см. У кожну ямку закладають по кілька насіння (2 або 3), після проростання залишають тільки одне, найсильніше. Проростає насіння кабачка «Колдун» при температурі 10-12 градусів тепла, а повноцінно розвивається при +22...+25 °С.
Полив цієї рослини слід виконувати під корінь, не частіше, ніж підсохне верхній шар землі. Зазвичай поливають кабачки один раз на 10 днів. Культура теплолюбна, тому вода має бути прогрітою приблизно до +22 °С. Через місяць настає період цвітіння, поливи за потреби продовжуються, але дещо зменшуються під час плодоутворення і зводяться нанівець. Перед збиранням урожаю кущі не поливають, щоб не зіпсувати якість плодів (може розвиватися гнилизна).
Крім поливу потрібне підживлення, також міжряддя розпушують і підгортають кущі. Комплексне підживлення може застосовуватися двічі: перший раз – після появи сходів, другий раз – через 10 діб. Кожен полив супроводжується утворенням твердої поверхневої скоринки на грядках, яку потрібно руйнувати. Прополюючи посадки з кабачком «Колдун», ми забезпечуємо пухкість землі та видаляємо бур'ян.
Проблем із запиленням у кабачка зазвичай не виникає, але іноді варто пройтися і розсунути листя на кущах так, щоб у комах був доступ до кожної квіточки.
Відмінні риси сорту кабачка «Колдун»:
• Ранньостиглість;
• Вегетаційний період – 42-45 днів;
• Плодоношення – 63 дні;
• Форма плодів – циліндрична;
• Забарвлення кабачків біле (до кремового відтінку);
• М'якуш – соковитий, ніжний;
• Плід у поперечнику – 5-7 см;
• Довжина плода – 15-20 см;
• Застосування: кулінарія/переробка;
• Хвороби: відносно стійкий до борошнистої роси;
• Врожайність – 50-60 т/га;
• Лежкість – 90% через 10 діб;
• Гарна транспортабельність.
Характеристики
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
ГМО | Ні |
Група стиглості | Ранньостигла |
Класс семян | Еліта |
Культура | Кабачок |
Насіння в упаковці | 10 шт. |
Сорт/Гібрид | сорт |
Тип продукції | Посівний (насіння) |
Колір плоду | Білий |
Характеристики насіннєвого матеріалу | |
Схожість | 95 % |
Маса 1000 насінин | 170 г |
Ботанічні характеристики | |
Висота рослин | Середньорослі |
Посухостійкість | Ні |
Тривалість життя | Однорічні |
Стійкість до вилягання | Так |
Холодостійкість | Ні |
Агрономічні характеристики | |
Строки посіву | Травень, Квітень |
Строки дозрівання | 45 дн |
Тип вирощування | Універсальні |
Упаковка | |
Упаковка | Пачка |
Інформація для замовлення
- Ціна: 0,95 ₴