Морква середнього терміну дозрівання (90-100 днів). Коренеплоди невеликі, довжиною 10-12 см, циліндричної форми, з округло-тупим кінчиком, не мають схильності до розтріскування. Урожайність висока. На пучкову продукцію моркву «Оленка» використовується по досягненню 50-60 днів. Яскраво-помаранчеві коренеплоди містять цукру до 8,5%, каротину до 13,6%. Використовується в свіжому вигляді, в переробці, для приготування дитячого харчування.
Вітамінна каротин містить морква «Аленка» (українська назва «Оленка») ранніх термінів стиглості характеризується стабільними рівлями в різних погодних умовах. Завдяки восокурожайності морква може вирощуватися двічі в сезон. Період отримання продукції пучкової стиглості — 50 діб; досягнення фази технічної стиглості моркви — 70 діб.
Морква раннього споживання має невеликі коренеплоди завдовжки 9 см, завширшки 5 см. Форма в них конусоподібна з «обрізаним» кінчиком, масою до 100 г; колір жовтогарячо-червоний; смакові якості високі.
Сорт «Оленка» використовується для раннього споживання, у фазі пучкової стиглості дружно віддає урожай, попри погодні умови. Водночас легко витягується з землі за ботву, оскільки має короткий коренеплод. Стабільно врожайна морква (55-75 т/га) проявляє стійкість до хвороб і має гарну лежкість.
Цей сорт рекомендується Сіяти з густотою 0,6-0,8 млн. насіння на 1 гектар, на полі з гарним сонячним освітленням, оскільки брак світла провокує зниження врожайності, і, як наслідок, смакові якості в моркви істотно знижуються. Старт севу дають тільки після настання стабільного тепла.
Осіння підготовка до посіву моркви «Аленка» полягає в перекопуванні ділянки на штик лопати з внесенням добрив (фосфорно-калійна підживка й органіка). Навесні, за бажання уникнути внесення хімічних добрив, рекомендується підживлення ділянки золою в кількості однієї гіркості на 1 м2.
Виступи моркви здатні проростати за температури приблизно 4 градусів тепла, але все ж низькі температури уповільнюють цей процес, тому саджати навесні краще, коли в повітрі температура піднімається до +16 °C.
Насіння моркви «Оленка» сіє на глибину приблизно 1 см, а між рядами дотримуються відстані 15-20 см. У післясхідовий період необхідно зробити прорізування так, щоб між рослинами відстань була приблизно 7 сантиметрів. Зазвичай для цього роблять два прорізування, позаяк морква «Аленка» підростає, вона велика (у неї великий діаметр), і їй потрібно достатньо місця для формування сортових коренеплодів.
Зловлювати поливанням не варто, це призводить до погіршення якості коренеплода та його зовнішнього вигляду, а також гіршає зберігання, морква стає водянистою. Однак під час посушливої спеки можна полити рослини один раз на 14 днів.
Головні особливості сорту моркви «Оленка»:
• Раннеспелість;
• Товарна продукція у фазі пучкової стиглості — через 50 днів;
• Технічна стиглість — через 70 днів;
• Корнеплід жовтогарячо-червоного забарвлення всередині та зовні;
• Високі смакові якості;
• Довжина коренеплода — від 9 см;
• Діаметр коренеплода — 5 см;
• Морква раннього періоду споживання;
• Форма коренеплода — посічено-конічна;
• Дружне віддання пучкової продукції;
• Розвивається в будь-яких погодних умовах;
• Стабільно врожайна;
• До хвороб має групову стійкість;
• Витримується з ґрунту без особливих зусиль;
• Легкість добра;
• Вміст каротину — 13,6%;
• Вміст цукру — 8,5%;
• Використовується у свіжому вигляді, дитячому харчуванні, переробленні.
Характеристики
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
ГМО | Ні |
Група стиглості | Ранньостигла |
Класс семян | Еліта |
Культура | Морква |
Насіння в упаковці | 50 шт. |
Сорт/Гібрид | сорт |
Тип продукції | Посівний (насіння) |
Колір плоду | Помаранчевий |
Характеристики насіннєвого матеріалу | |
Схожість | 95 % |
Ботанічні характеристики | |
Висота рослин | Низькорослі |
Посухостійкість | Так |
Тривалість життя | Дворічні |
Стійкість до вилягання | Так |
Холодостійкість | Так |
Агрономічні характеристики | |
Строки посіву | Березень, Квітень |
Строки дозрівання | 70 дн |
Тип вирощування | Універсальні |
Упаковка | |
Упаковка | Пакет |
Інформація для замовлення
- Ціна: 0,95 ₴