Кошик
399 відгуків
+380 (50) 156-56-86
Магазин "Харківське насіння"
Кошик

Цибуля Ткаченківськакий

Цибуля Ткаченківськакий, фото 3
Цибуля Ткаченківськакий, фото 4
Цибуля Ткаченківськакий, фото 5
Цибуля Ткаченківськакий, фото 6

0,95 ₴

  • Немає в наявності
Цибуля Ткаченківськакий
Цибуля ТкаченківськакийНемає в наявності
0,95 ₴
+380 (50) 156-56-86
+380 (50) 156-56-86
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
Високоврожайний і ніжний сорт цибулі «Ткаченківська» придатний для вирощування практично в кожному регіоні України. Якщо ж говорити про Європу, то, наприклад, із насіння він вирощується в південних регіонах, а в інших можна виростити з розсади та совка. Потрібно сказати, що на Півдні будь-яка цибуля, що вирощується, навіть гостра «Ткаченківська», набуває солодкішого смаку. Цей сорт є універсальним (багато поживних речовин, сухої речовини до 13,5%, цукрів, ефірних олій, що відповідають за гостроту); може використовуватися для різних цілей і страв. Цибуля вирощується в середньому 96-108 днів. Сорт характеризується середньостиглістю, гострим смаком, округлою або округло-овальною формою цибулин, жовто-коричневим кольором сухої луски та білою м'якоттю з прозеленню у верхній частині. У масі цибулина досягає 110-150 г, врожайність 35-54 т/га. Сорт «Ткаченковська» можна вирощувати для зберігання. Оскільки він гострий, лежкість у нього добра та становить 7-8 місяців. Цибуля виведена Інститутом Овочеводства й Бахчеводства (ІОС НААН). Рекомендується ранньовесняна посадка насіння. Щойно зійдуть снігу, на обраний, шпанний і підібраний з осені ділянку розташовують плівку, щоб підготувати землю (прогріти її) для садіння цибулі. У день сіва знімається укриття, пробиваються борозенки, проливаються гарячою водою й на глибину приблизно 2 см складаються насіння, засинаються землею. Верхнім тонким шаром можна використовувати ще й перегній. Плівку повертають на грядки до появи сходів, потім її прибирають. У міру зростання лука необхідно стежити за бур'янами та видаляти їх із тим, щоб вони не заглушили культуру. Важливим етапом у вирощуванні репчастої цибулі «Ткаченковська» є прорізування. Перший раз рослини прорежуються у разі досягнення заввишки 7-10 см. Упродовж трьох наступних тижнів здійснюється поливання та розпушування. Друге та третє прорізування роблять із рівним за часом проміжком у 3 тижні. Унаслідок третього прорізування між цибулинами відстань має становити не менш ніж 10-15 см. Є кілька способів прискорити повне дозрівання цибулі на грядці, й один із них — це розокування. Виконується воно лише в другій половині терміну вегетації рослин, коли перо жовтіє. Процес полягає в тому, щоб головки цибулин на 1⁄2 мали вигляд із ґрунту. Відгребують землю садовим інвентарем. Таке приймання дає змогу отримати міцні та великі цибулини, які отримують більше сонячних променів і як результат зберігаються ще краще. Важливо не залишати занадто глибокі ямки навколо цибулин і не пошкоджувати їх під час розчищення землі. За два тижні після цього урожай повністю дозріває. Особливості цибулі «Ткаченковська»: • Вегетаційний період: 96-108 днів; • Гостра цибуля; • Урожайна; • Призначення: універсальне; • Форма цибулин: округла/округло-овальна; • Колір: жовто-коричневий; • М'якоть: біла з прозеленню у верхній частині; • Чудові смакові якості; • Урожаї: 35-54 т/га; • Сорт толерантний до хвороб; • Маса цибулини: 110-150 г; • Легкість тривала (до 90%) 7-8 місяців.
Характеристики
Основні атрибути
Країна виробникУкраїна
ГМОНі
Група стиглостіСередньостигла
Класс семянЕліта
КультураЦибуля
Насіння в упаковці50 шт.
Сорт/Гібридсорт
Тип продукціїПосівний (насіння)
Колір плодуЗолотистий
Характеристики насіннєвого матеріалу
Схожість95 %
Ботанічні характеристики
Висота рослинСередньорослі
ПосухостійкістьТак
Тривалість життяДворічні
Стійкість до виляганняТак
ХолодостійкістьТак
Агрономічні характеристики
Строки посівуБерезень, Квітень
Строки дозрівання115 дн
Тип вирощуванняУніверсальні
Упаковка
УпаковкаПакет
Інформація для замовлення
  • Ціна: 0,95 ₴

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner